Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

EconomyGame.PL - Zarządzaj wirtualnymi firmami i handluj na giełdzie.

Szariku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

O66X0yW.png

EconomyGame.PL - Gra w której możesz zarządzać wirtualnymi firmami i handlować surowcami na giełdzie.

Witam. Ostatnio zacząłem edytować bardzo stary silnik gier który kiedyś był ogólnodostępny. Dzisiaj myślę ze gra może zostać ujrzana przez społeczność. W grze można się wcielić w zarządce wirtualnych firm i rywalizować w rankingu z innymi graczami o pierwsze miejsce. Ceny na giełdzie automatycznie zmieniają się co 12 godzin.

Link do Gry: https://economygame.pl/ lub https://ecogame.pl/

Discord Gry: https://discord.gg/pVfzMDbEKx

Jeśli chcesz być na bieżąco z aktualizacjami bo nie zawsze wrzucam tutaj informacje o takowych to wbij na naszego discorda!

Edytowane przez Szariku
Aktualizacja Discorda
Opublikowano

Gra jest we wczesnej fazie rozwoju. Ale postanowiłem ją wypuścić na światło dzienne by dostać jakieś oceny i propozycje co dodać lub co zmienić sam pracuje nad tym projektem. Wiele się zmieni w nim prawdopodobnie.

Opublikowano (edytowane)

Ahh, aż wróciły wspomnienia z prostych gierek webowych np fonglandor czy jakoś 😁  Powodzenia w rozwoju ;pp

Edytowane przez Amareniarz

dupa

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, Amareniarz napisał:

Ahh, aż wróciły wspomnienia z prostych gierek webowych np fonglandor czy jakoś 😁  Powodzenia w rozwoju ;pp

Pamiętam jeszcze stronę gryviawww jak się nie mylę gdzie było sporo fajnych silników gier ale niestety padła 😞 Ale udało mi się odratować ten silnik i chce go kontynuować jestem chyba nie liczną osobą posiadająca jeszcze go na kompie. Gra będzie działała dopóki nie zabraknie mi kasy na jej utrzymanie 😄. Wszystko funduje z własnej kieszeni nie nastawiam się na jakiś ogromny zarobek z tej gry. Prawdopodobnie i tak całość będę inwestował w utrzymywanie gry, kupno Polskiej domeny, opłacenie jakiejś reklamy.

Do gry trafiła pierwsza malutka aktualizacja.

Aktualizacja 1.1 - 11.01.2021.

Co nowego?:

- Dodano więcej szczegółów do opisu firm.

- Dodano ranking najbogatszych osób.

Nad czym obecnie pracujemy?:

- Korporacje.

- Kolejna rozbudowa systemu firm (Np przetwarzanie pszenicy na żywność w piekarniach, przerabianie rudy żelaza na sprzęt.)

- System bonusów do wydobywania danych surowców lub hodowania pszenicy bądź też połowu ryb.

Edytowane przez Szariku
Opublikowano

Dodał bym tak;

jeśli ma się kasę dodać przycisk  który  od razu zatrudni na m max pracowników,

dodać jakieś rangi np, mikro przedsiębiorca  -- możliwość założenia tylko  budki z  hotdog'ami 

ranga by zależała od np  pkt  które się zdobywa

segregowanie  przedsiębiorstw Produkty ;Surowce Tekstylia Sprzęt Żywność

Przydało by się napisać ile  ma się tych akcji  na rozbudowę  (1 x dziennie ?)

dodać jakieś zadania  czy coś w tym stylu np  oddaj x  surowców , albo oddać x sprzętu

Opublikowano (edytowane)

Korporacje są obecnie w trakcie tworzenia i testów a zadania i rangi są zaplanowane.

Informacja dla osób które chcą zacząć grać lub grają.

W piątek 22 stycznia odbędzie się przerwa techniczna związana z czystką kont i znerfieniem firm jak i aktualizacji gry może jeszcze zostaną dodane rangi które zostały zaproponowane wyżej.

Edytowane przez Szariku
Opublikowano (edytowane)

ooo czystka kont  a tak dobrze mi szło 😄

dodaj ten przycisk do zatrudniania  od razu max  pracowników  😛  bo klikać 3000 razy aż  palce bolą xD

Edytowane przez Lou.
Opublikowano

@Szariku przydało by się zwiększyć limity produktów  bo chciałem kupić  6000000000 surowców  kasę zabrało a limit  mi wyskoczył  2.147.483.647 i taki błąd  ,że  nie masz wystarczająco kasy

Opublikowano (edytowane)

Dzisiaj dnia 23.01.2021 została przeprowadzona czystka kont wszystko zostało zresetowane do stanu początkowego, a firmy zostały znerfione.

Każdy musi założyć swoje konto od nowa.

Edytowane przez Szariku
Opublikowano

Nie padło, gra ma nową domenę, na którą miała przeprowadzać stara strona. Niestety przekierowanie nie działa, polecam dołączyć na discorda, jest podany nowy link. Szkoda, że nie zaktualizowano tego w tym temacie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Do gry trafiła kolejna tym razem jedna z większych aktualizacja!

BETA 0.1.0:

»Zmieniono wygląd strony

»Strona przystosowana od teraz do mobilnych urządzeń

»System podstron w "aktualizacje", "moje firmy", "poczta" itp

»Profile użytkowników:

»Możliwość przeglądania statystyk innego gracza

»Wysyłanie wiadomości do gracza z poziomu profilu

»Stan konta w banku jest niewidoczny w publicznym profilu

»Bank:

»Wpłacanie/wypłacanie pieniędzy

»Historia transakcji

»Codziennie rośnie kwota w banku o północy (% = LVL0.002)

»Prowizja za wpłatę i wypłatę z banku - 2%

»Naprawiono cron zmieniający ceny na giełdzie (od teraz działa o 12:00 oraz 24:00 a nie tylko jak jest jakiś gracz w grze)

»Naprawiono aktualizację pieniędzy na bocznym pasku po zatrudnieniu więcej niż 1 pracownika (poprzednio aktualizowało się dopiero po odświeżeniu drugi raz strony)

»Poprawa zabezpieczeń bazy danych

»Limit budowania 3 firm dziennie (limit resetuje się o północy)

»System poziomów:

»EXP za budowanie firmy oraz rozbudowanie poziomu firmy

»Zakładanie firmy zależne jest od poziomu

»Naprawiono wychodzący poza stronę ranking na telefonie

»System polecania graczy (reflink)

»Dodano shoutbox

Jeśli chcesz być na bieżąco z aktualizacjami bo nie zawsze wrzucam tutaj informacje o takowych to wbij na naszego discorda: discord.gg/v54x2Mwpx9 .

Pozdrawiam Szariku 😉

• Szariku zmienił(a) tytuł na EconomyGame.PL - Zarządzaj wirtualnymi firmami i handluj na giełdzie.
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

ehhh layout z gryviawww... tyle pięknych wspomnień wróciło 😄 z ciekawością będę obserwował dalszy rozwój gry. 

• 1 miesiąc temu...
  • 3 lata później...
Opublikowano

niezły odkop

Opublikowano
W dniu 7.03.2026 o 22:04, MiccomGames napisał:

Linki do gier nie działają.

Projekty upadły?

Wiadomość wyżej jest napisane że gra upadła. Nie rozumiem po co odkopujemy ten temat. Gra nie wróci.

• Szariku zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...